Bine ați venit în pagina COMUNEI BALȘA   Click to listen highlighted text! Bine ați venit în pagina COMUNEI BALȘA Powered By GSpeech
A+ R A-

Agricultură

2.Posibilităţi economice neexploatate

 

Înainte de anul 1989 în satele componente ale comunei Balşa se cultivau plante textile şi anume inul şi cânepa, plante care erau prelucrate şi transformate în pânza din care se realiza îmbrăcămintea de vară a acelor vremuri.

Principalele culturi care se menţin şi azi sunt culturile de porumb şi cartofi. Fiind o zonă cu fertilitate mai redusă aceste culturi solicită muncă multă deoarece având în vedere şi relieful nu este posibilă realizarea unei agriculturi moderne.

Comuna Balşa este recunoscută în zonă ca o mare producătoare de mere, prune şi nuci. Producţiile de prune şi mere în mare parte sunt transformate în ţuică.

  

3.Pădurea

 

Având în vedere suprafaţa mare de teren cu vegetaţie forestieră şi anume 9711 ha ce se află pe teritoriul comunei Balşa atât în administrarea Ocolului Silvic Geoagiu precum şi în proprietatea  Primăriei comunei Balşa cât şi a persoanelor fizice există şi o vastă varietate de vegetaţie forestieră predominând pădurile de foioase. Aceste trenuri cu vegetaţie forestieră sunt foarte bogate în fructe de pădure şi anume afine, zmeură, mure şi fragi. De asemenea se întâlneşte şi o mare varietate de ciuperci şi bureţi cum ar fi : gălbiori, ciuciuleţi, cuci şi hribe.       

Drumuri forestiere :

Denumire drum

Lungime

-km-

Localitatea în care se află

 

D 294

5,40

                   Balşa – Rudele

 

D 295

7,00

                   Balşa – Roşia

 

D 296

5,00

                   Voia – Frumoasa

 

D 297

4,30

                   Voia – Paua

 

D 298

5,00

                   Poieniţa

 

D 299

2,60

                   Poiana – Dumădani

 

D 300

7,00

                   Techereu

Program de lucru cu publicul

Luni : 9 - 15
Marți : 9 - 15
Miercuri : 9 - 15
Joi : 9 - 15
Vineri : 9 - 13


Audiențe

Primar : Miercuri : 9-12
Viceprimar : Vineri : 9-12
Secretar general : Luni : 9-12


Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies
Aflați mai multe despre politica de confidențialitate a datelor.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech